Евромеланома 2014

Уважаеми колеги,

За девета поредна година Българското Дерматологично Дружество организира Евромеланома, част от европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата ръководена от Европейската Академия по Дерматология.
Основната цел на кампания е повишаване на здравната култура по отношение на кожния рак и ранното му откриване, както и изграждане на имиджа на нашата медицинска специалност.
В предходните проведени 8 национални кампании, традиционно се включват около 200 български дерматолози. Това позволи на голяма група от пациенти да получат специализирана дерматологична помощ, но още по-важно, създадоха практика за редовни профилактични прегледи в дерматологичните кабинети.
Моля всеки от Вас, който желае да се включи доброволно в Евромеланома 2014, да го заяви, на предоставената ви форма от представителите, като отбележи името си, населеното място и адреса на лечебното заведение, кои часове ще бъдат отредени на кампанията и телефон за връзка (ако желаете предварително записване) или да изпрати същата информация на е-мейл адрес dermadays@abv.bg. Посочените от вас данни ще бъдат публикувани в интернет и печатните медии.
Традционно националната ни кампания се подкрепя от преставителствата на Авен, Биодерма и Юриаж в България. Моля да върнете попълнено заявление за участие в кампанията на представителя, който ви го е предоставил.
Изказвам предварителна благодарност на всички колеги, които ще се включат в кампанията, тъй като начинанието ни е благородно.
Чл. кор. Проф. Николай Цанков,
Председател на Българско дерматологично дружество.